maanantai 24. lokakuuta 2011

Kaulaliinan tekoa

Ensimmäisenä tein suoralla harpulla pari kaulaliinaa. Tuo minun harppu vaati melko paksua lankaa joten laitoin kaksi normaalia lankaa yhteen. Youtubesta löytyy melko paljon videoita (englanniksi, vaikkapa hakusanalla knitting board) aiheesta mutta laitan silti muutaman esimerkin. En itse alkuun älynnyt katsoa youtubesta ja revin parit pelipöksyt kun koitin seurata epäselviä ohjeita neuleharpun paketista.
Pahoitteluni videoiden laadusta, oli hieman hankalaa kuvata samalla kun tekee.

Aloitus:
Tee vetosolmu ja ala pyörittelemään edestakaisin, aina tapin ympäri kiertäen. Kun olet pyörittänyt haluamasi pituuden, vedä lanka suoraan vastakkaiseen tappiin, pyöräytä ympäri ja mene samalla tavalla takaisin. Lopussa vedä lanka suoraan viimeisten tappien vierestä.
Ensimmäisellä kierroksella luodaan kaksi lankariviä. Paina silmukoita alaspäin ja toista sama kuin yllä. Huomaa että lankojen pitää muodostaa risti tappien välissä, jos menevät kumpaankin suuntaan samoin, on päällimmäinen kerros tehty väärin.


Ota koukku ja nostele alemmat silmukat ylempien silmukoiden sekä tapin pään yli. Jätä ne löysästi paikalleen, älä yritä kiristää. Kun kaikki silmukat on nosteltu, pyörittele uusi kierros, nostele alemmat silmukat jne.


Tätä sitten toistetaan kunnes kaulaliina on haluamassa pituudessa. 
Päättelyn näytän seuraavaksi, tässä kuitenkin vielä valmiit kaulaliinat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti